Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Felkészülés a következő szezonra. Ezt ne hibázd el az alapozáskor!

A szezon végeztével a pihenő- vagy átmeneti időszak a legnyugodtabb periódus egy sportoló életében. Úgy is mondhatnánk, hogy a „vihar előtti csend”, hiszen az alapozás megkezdésével nagy mennyiségű edzés zúdul rá. A pihenés alatt sokan jelentősen korlátozzák az energiabevitelüket, hogy ne plusz kilókkal kezdjék meg az alapozást. A mennyiségi edzések azonban igencsak növelik a szervezet energiaszükségletét, így nagy váltás következik be. 

Sportoló férfi 1A hosszú edzések alaposan felborítják a szervezetünk egyensúlyi állapotát. Ilyenkor fontos, hogy mind mennyiségben, mind minőségben elegendő tápanyaggal lássuk el a szervezetünket. Napi két edzés akár 1000-1500 kcal-al is növelheti egy sportoló energiaszükségletét. A hatékony regeneráció érdekében fogyasszunk gyorsan felszívódó szénhidrátokat és fehérjéket az első edzés után, hogy a második edzésre újra feltöltsük a raktárakat, és készen álljunk a kihívásokra. Egy sportoló életében sokszor nincs elegendő idő, hogy szükségleteit minőségi, természetes táplálékokkal fedezni tudja. Remek megoldást kínálnak a praktikus all-in-one termékek, amelyek egymagukban tartalmaznak mindent, amire a szervezetünknek az edzés utáni regenerációhoz szüksége van (fehérje, szénhidrát, vitaminok és ásványi anyagok). Könnyű magunkkal vinni és elkészíteni. Ráadásul csak 1 shakert kell elmosni.

A hosszú időn át tartó sportolás fokozott hőleadással jár, ezért még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a folyadékfogyasztásra. Az 1-1,5 órát meghaladó edzések során a víz már nem lesz elegendő a hiányállapotok pótlásra. Ilyenkor nemcsak folyadék, hanem energiapótlásra is szükség van. Az izotóniás sportitalok a szervezetünk számára megfelelő mennyiségben és arányban tartalmaznak különböző szénhidrátokat és ásványi anyagokat. Az ISOTONIC 300 az ajánlásoknak megfelelően, adagonként 30g szénhidrátot tartalmaz (lassan és gyorsan felszívódók), amely elegendő energiapótlást jelent az 1-2 órán át tartó terhelések alatt. 

A táplálkozás mellett figyelmet kell fordítani a megfelelő pihésre is, hiszen az majdnem olyan fontos, mint maga az edzés. Az edzésen elszenvedett „sérülések” a pihenő időben „gyógyulnak meg”, és ha megfelelő az edzés, akkor így leszünk egyre jobbak és jobbak. Tehát nem túlzás azt állítani, hogy a regeneráció maga a fejlődés! Akkor miért ne tennénk meg mindent a legjobb regeneráció érdekében!? A pihenésnek alapvetően két formáját különböztetjük meg, az aktív és a passzív pihenést. Passzív pihenésnek számít a szó szoros értelmében vett pihenés; alvás, olvasás, zenehallgatás, relaxáció stb. Figyelem, a TV, mobiltelefon és a laptop „babrálása” nem kimondottan pihentető, ugyanis az ilyen eszközökből érkező fény és rengeteg inger folyamatosan stimulálja az idegrendszert. Aktív pihenés alatt a számunkra kikapcsolást jelentő fizikai tevékenységeket értjük, amelyek távol állnak a sportágunk mozgásmintájától. Ez nem keverendő össze a keresztezdéssel, ami a fő sportág képességeit hivatott fejleszteni. Egy úszó számára egy foci a haverokkal tökéletes aktív pihenésnek számít, és egy focistának is, ha kedvtelésből néha ellátogat az uszodába.

Tartalomhoz tartozó címkék: isotonic isotonic 300

Keresés