Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
7.790 Ft
6.232 Ft (4.907 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Cikkszám: 101021
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Glutamin az izomzat 60 %-át tartalmazó nem esszenciális aminosavak csoportjába tartozik. ezért fogyasztását sportolók több évtizede fogyasztják teljesítményük fokozására, optimalizálásra.

Ízek: ízesítetlen
Kiszerelés: 300 g
Adagolás: 5 g/ 250 ml víz

Ingyenes szállítás 6.000 Ft feletti rendelés esetén

Ingyenes szállítás 6.000 Ft feletti rendelés esetén

Leírás és Paraméterek

A glutamin, egy a szervezetben is szintetizálódó aminosav, amely rendkívül fontos szerepet tölt be a gyorsan megújuló sejtek metabolizmusában.  Legnagyobb mennyiségben az izmainkban raktározódik, és ezek a raktárak fokozott izomműködés esetén kiürülnek, amelyeket esszenciális visszatölteni, ha teljesítményünket nem kívánjuk rontani. A glutamin sok funkciót lát el a fehérjeszintézisben is.  Segítségével tehát teljesítményt, és fehérjemennyiséget tudunk a szervezetben növelni.

Mi is az a glutamin?

A glutamin a 20 darab szervezetünk fehérjéit felépítő aminosavak egyike. Általánosságban nem tartozik a 9 esszenciális aminosav közé, amelyeket a szervezetünk nem képes magától előállítani (ezért aztán külső forrásból, táplálékokból kell fedezni) de vannak olyan élethelyzetek (pl.: trauma, égési sérülés, szeptikus állapot, magas intenzitású edzés, Crohn-betegség) amikor a szervezetünk által termelt glutamin már nem elegendő, ezért hiány lép fel és külső forrásokból kell pótolni a deficitet. Az ilyen tulajdonságú aminosavakat szemiesszenciálisnak nevezzük, hiszen ezek csak bizonyos körülmények között válnak nélkülözhetetlenné, normál esetben a szervezetünk képes elengedő mennyiséget szintetizálni (készíteni) az előanyagaiból.

 

Mi a szerepe?

Izomzatunkat felépítő aminosavak közül az egyik legfontosabb. Szerepet játszik a szervezetben képződött ammónia detoxikációjában (méregtelenítésében). Erős intenzitású edzés hatására izmainkban ammónia keletkezik, amely többek között hozzájárul a fáradtságérzet kialakulásához. Azáltal, hogy segít elszállítani a mérgező ammóniát a májba, (ahol az lebontódik) hozzájárul az izmok regenerációjához és a szervezet egyensúlyi állapotának (homeosztázis) visszaállításához. Fontos továbbá az immunrendszer megfelelő működéséhez. Energiaforrásként funkcionál bizonyos fehérvérsejtek (limfociták) számára. Ezen kívül számos más folyamatban vesz részt előanyagként (kiindulási anyag, amely szükséges a végtermék képződéséhez). Más aminosavak, nukleotidok (DNS alkotók) és glutation (fontos antioxidáns) képződéséhez is szükséges. Nem megfelelő energia ellátottság (deficit) esetén még glükózt (szőlőcukor) is képes a szervezetünk előállítani belőle (glükoneogenezis).

 

Mit várhatunk tőle?

Stimulálja az anabolikus (felépítő) folyamatokat. Főként a fehérje és a glikogén szintézist, ezzel segítve az izomzat méretének és erejének növelését. Ezen kívül hozzájárul az izmok regenerációjához és az immunrendszer normál működéséhez. Nagyon hosszú edzések során a szervezetünk glutamin ellátottsága jelentősen csökkenhet, ami az izomszöveteink fokozott leépüléséhez vezethet a fent említett glükoneogenezis miatt. Persze, nem célunk, hogy a szervezetünk az izmainkat lebontva készítsen cukrot. Ezért lesz fontos a jó tápanyag ellátottság edzés előtt és a megfelelő tápanyagpótlás edzés közben és után.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Összetevők

Összetevők: 100% L-Glutamin

Keresés