Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

ÁLLÓKÉPESSÉGI CSOMAG PLUSZ

ÁLLÓKÉPESSÉGI CSOMAG PLUSZ

Az állóképességi csomag plusz magában foglal minden olyan alapvető és kiegészítő termékeket, melyet egy állóképességi sport megkövetel. A csomag tartalmaz 8 különböző prémium terméket már az edzés előttől, egészen az edzés befejezéséig, így támogatva a szervezetet az edzés teljes időtartamában. Állítsd össze csomagod a saját ízvilágodnak megfelelően. Amennyiben erre a csomagra esik a választásod meglepünk egy egyedi, Klein Dávid és Suhajda Szilárd által dedikált NUTIR8-as kulaccsal is! (A kulacs várhatóan novembertől kerül kiküldésre.) Légy versenytársaid és a saját célod előtt 1 lépéssel! Próbáld ki te is!

 

Állóképességi csomag +

+
Ízesítés: Lemon- lime
+
+
Ízesítés:
+
+
+
Ízesítés:
+
Összesen: 58.270 Ft
helyett 29.900 Ft
Kedvezmény: 49%
Csomagtartalom
2 hónap
Ár / hónap
0 Ft
Ár / hét
0 Ft
Ár / nap
0 Ft
A csomag ? hónapnyi adagot tartalmaz, melyet havi, heti, illetve napi összegre osztottunk fel.
EGYÜTT JOBBAN MEGÉRI

A hónap jelszava: #BETTER_TOGETHER. Csapj le most a HATALMAS KEDVEZMÉNYEKRE, hiszen csomagajánlatainkban lévő termékeinkhez most KIEMELKEDŐEN kedvező áron juthatsz hozzá!

Klein Dávid és Suhajda Szilárd immáron több mint egy hónapja indultak el a Zajo Dhaulagiri 2021 Expedícióra. Kalandos útjuk alatt folyamatosan kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egészségi állapotukra, illetve az oxigénszint különbségek miatt megfelelő akklimatizációs köröket kell tenniük, hogy szervezetüket szoktatni tudják a különböző magasságok sajátosságaiból adódó terheléshez.

Magashegyi betegség kialakulása és okai

A tengerszint feletti magasság változásával csökken a levegő oxigéntartalma. Az általunk megszokott 20,9%-os oxigénszinthez képest 5500 méteres magasságban már csak fele ennyi oxigén van. Az akklimatizáció során a vörösvértestek száma növekszik, ami „hatékonyabb” oxigénszállítást tesz lehetővé. Ha a tüdőbe áramló levegő oxigéntartalma kevesebb a megszokottnál akkor különböző kompenzációs folyamatok indulnak be. Rövid távon növekszik a légzésszám, a pulzusszám és a vizelet kiválasztás mértéke. Ez komoly hatással van az emberi szervezetre, könnyen kialakulhat magashegyi betegség.

 

Ez történt Dáviddal 6900 méteren

„Hogy mi is történt: Dávid átlagon felül alkalmazkodik extrém – a jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb – magassághoz, ha betartja a tervezett – normális, fokozatos – akklimatizációs tervet. És amikor egészséges. Most azonban olyan helyzetbe kényszerültünk – miután kiderült, hogy nagy valószínűséggel október első napjaiban lesz utoljára esélyünk a csúcsot elérni –, hogy első akklimatizációs körünket kénytelen-kelletlen a tervezettnél jóval erősebbre vettük. Ez azt jelenti, hogy első nekifutásra feljöttünk kis híján 7000 méterre és bizony itt is éjszakázunk! Mindezt úgy, hogy Dávid még az alaptábor megközelítése során összeszedett egy légúti fertőzést és most antibiotikumos kezelésének derekán jár. Hasonló helyzetben mindenki más ágyban, párnák közt pihenne. Klein Dávid itt van mellettem, a felhők felett, a ritka levegőben, mínusz tizenöt fokban. És igen: magashegyi betegség gyötri.” – mesélte Szilárd.

Létfontosságú tápanyagok bevitele - étrendkiegészítőkkel - egyszerűen

Fontos szerepe van a táplálkozásnak, pláne, ha a magasság nagy fizikai aktivitással is társul. A megnövekedett légzés- és pulzusszám miatt növekszik a szervezet energiaigénye, a fokozott vizelet kiválasztás pedig növeli a dehidratáció esélyét. Ilyenkor különösen hasznosak az étrend-kiegészítők, hiszen koncentrált formában tartalmaznak létfontosságú tápanyagokat. A hegymászók energiaigénye, akár 8-10 ezer kcal/nap is lehet, ami többszöröse egy átlagember szükségleteinek. Ehhez jön még hozzá az alacsony oxigénszint miatt kialakuló csökkent éhségérzet és a nehézkes élelmiszerellátás. Nem csoda, hogy egy-egy expedíció során gyakran több, mint 10 kg-ot is fogynak a hegymászók.

Ekkora energiaigény fedezése szilárd ételekkel még a legnagyobb evőbajnokok számára is kellemetlen mellékhatásokat okozna. Emiatt vitték magukkal a fiúk a Nutri8 Recovery Drink 500g-os kiszerelését, ami kényelmesen elfér a táskájukban, ráadásul egy olyan fehérje- és szénhidrátalapú étrend-kiegészítő, ami hiánytalanul hozzájárul az energiabevitelhez, valamint regenerációjukhoz is nélkülözhetetlen tápanyagokkal látja el őket útjuk során. Az eszköztáruk elengedhetetlen részét képezi a Nutri8 Isotonic 300 izotóniás italpor, amely a megerőltető mászás közben biztosítja számukra a szükséges folyadékot és ásványi anyagokat. A Nutri8 Energy Gelek különböző ízvariációi pedig a nagyobb fizikai aktivitást igénylő feladatok elvégzése közben gyors energiapótlással járulnak hozzá céljaik eléréséhez.

Nem meglepő, hogy a vitamin- és ásványianyag bevitel is megemelkedik a fokozott terhelés és a nagy energiaszükségelet miatt. Azonban a szükséges tápanyagok pótlása gyümölcsök és zöldségek segítségével egy magashegyi alaptáborban gyakorlatilag kivitelezhetetlen, így alternatív megoldásként kiemelkedő szerepet tölt be náluk a Nutri8 Multi A-Z multivitamin, amit minden hosszú expedícióra induló hegymászó számára javaslunk a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel fedezésére.

  

Keresés